Als je teensokken draagt, wordt elk van je tenen in zijn eigen compartimentje gehouden. In feite is er voor elk van de tenen een aparte sok. Hierdoor kun je je tenen beter bewegen in je schoenen. Teen sokken zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, waaronder laag of hoog en met dikke of dunne stof. Ze waren een paar jaar geleden een periode populair en het lijkt erop dat ze een comeback maken omdat ze verschillende voordelen bieden ten opzichte van standaardsokken. Zo heb je bijvoorbeeld de populaire Injinji teensokken die erg geliefd zijn. Maar wat zijn deze voordelen nu eigenlijk precies?

Helpt blaren te voorkomen

Omdat de tenen tegen elkaar en op elkaar gedrukt worden, wordt de ruimte ertussen snel warm en vochtig. Blaren ontstaan op de huid als de huid vochtig is en er wrijving is. Er is geen wrijving tussen de tenen als ze afzonderlijk in een teensok zijn gewikkeld. Hierdoor kan de sok het vocht beter opnemen. Ook kan de warmte beter worden afgevoerd. Dit verlaagt de kans op het ontstaan van blaren in de ruimte tussen de tenen.

De sokken voorkomen kalknagels

Kalknagels treffen een kwart van de bevolking in Nederland. Een schimmelinfectie is wat een krijtachtig uiterlijk van de nagel veroorzaakt. Deze schimmels kunnen voorkomen in omgevingen die warm en vochtig zijn. Zoals het stoombad, het zwembad, de fitnessruimte of de douche. Kalknagels zijn een zeer besmettelijke nagelaandoening. Door elke teen een eigen sok te geven, zoals bij teensokken, wordt de kans op besmetting van naburige tenen verkleind. Bovendien is de teensok beter in het afvoeren van vocht en het verminderen van de opbouw van warmte.

Helpt likdoorns te voorkomen

Likdoorns ontstaan meestal op plaatsen waar veel druk of wrijving is. Likdoorns aan de voet ontstaan meestal door het dragen van te kleine schoenen. Wrijving is echter een andere factor die een rol kan spelen. Teensokken kunnen de oplossing zijn om te voorkomen dat er likdoorns ontstaan rond de tenen in situaties waarin er veel contact is. Dit komt doordat de tenen niet met elkaar verbonden zijn.