De meeste mensen bezoeken een mondhygiënist als ze een probleem hebben met hun gebit, zoals kiespijn of tandvleesproblemen. Het is echter ook belangrijk om regelmatig een mondhygiënist te bezoeken om uw tanden en tandvlees gezond te houden.

Waar moet ik op letten?

Er zijn twee soorten bezoeken aan de mondhygiënist: preventief en therapeutisch. Preventieve bezoeken zijn bedoeld om problemen met uw tanden en tandvlees te voorkomen, terwijl therapeutische bezoeken bedoeld zijn om problemen die u al heeft te behandelen.

 

De American Dental Association (ADA) raadt iedereen aan om ten minste eenmaal per zes maanden naar de mondhygiënist te gaan voor preventieve zorg. Als u in het verleden tandvleesproblemen hebt gehad, raadt de ADA u aan om vaker naar de mondhygiënist te gaan zoals om de drie tot vier maanden.

Problemen met uw gebit

Als u een probleem heeft met uw tanden of tandvlees, zal uw tandarts u waarschijnlijk aanraden een mondhygiënist te bezoeken voor een therapeutisch bezoek. Therapeutische bezoeken kunnen bestaan uit:

  • Een professionele reiniging om tandplak en tandsteen van uw tanden te verwijderen

 

  • Een onderzoek van uw mond op tekenen van tandvleesontsteking, tandbederf of andere problemen

 

  • Röntgenfoto’s om problemen op te sporen die niet met het blote oog te zien zijn

 

  • Behandeling van tandvleesproblemen, tandbederf of andere problemen

 

Na uw therapeutisch bezoek zal de mondhygiënist u waarschijnlijk aanraden om regelmatig terug te komen voor een preventief bezoek. Deze regelmatige bezoeken houden uw mond gezond en voorkomen toekomstige problemen.

Als u vragen heeft over wanneer u een mondhygiënist moet bezoeken, praat dan met uw tandarts. Hij of zij kan u helpen bepalen hoe vaak u een afspraak moet maken.

 

Bron:  mhpamersfoort.nl