Als je je lichaam wilt ontgiften en je algehele gezondheid wilt verbeteren, dan is sap drinken een prima plek om te beginnen. Door vers fruit en groenten in je dieet op te nemen, kun je je lichaam de voedingsstoffen geven die het nodig heeft om op zijn best te functioneren.

Weet je niet zeker waar je moet beginnen? Hier zijn een paar tips over hoe je het meeste uit een sapkuur kunt halen:

1. Begin met fruit en groenten die makkelijk te verteren zijn.

Als je voor het eerst begint, is het belangrijk om fruit en groenten te kiezen die makkelijk zijn voor je spijsvertering. Blijf bij vezelarme producten zoals komkommers, tomaten, bessen en bladgroenten. Naarmate je gewend raakt aan het maken van sapjes, kun je andere groenten en fruit toevoegen, zoals wortels, appels en bieten.

2. Drink je sap meteen op.

Vers sap is het lekkerst als het direct na het maken wordt gedronken. Als je het niet meteen kunt drinken, bewaar het dan in een luchtdichte verpakking in de koelkast tot 24 uur. Daarna beginnen de voedingsstoffen af te breken en verandert de smaak.

3. Experimenteer met verschillende smaakcombinaties.

Een van de leukste kanten van juicen is dat je creatief kunt zijn met je smaakcombinaties. Weet je niet zeker wat goed bij elkaar past? Probeer een aantal van deze populaire combinaties:

-Komkommer, selderij, en gember

-Wortel, appel en sinaasappel

-Biet, bessen, en bladgroenten

-Tomaat, komkommer en basilicum

4. Vergeet de vezels niet.

Hoewel juicen een geweldige manier is om vitaminen en mineralen binnen te krijgen, is het belangrijk om te onthouden dat juicen de vezels uit fruit en groenten verwijdert. Om er zeker van te zijn dat je genoeg vezels binnenkrijgt, moet je ook voldoende hele vruchten en groenten eten. Je kunt ook een schepje gemalen lijnzaad of een chiazaadje aan je sap toevoegen voor een extra boost aan vezels.

5. Drink op!

Een sapjeskuur is een heerlijke en makkelijke manier om je lichaam te ontgiften en je gezondheid te verbeteren. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met experimenteren met verschillende smaakcombinaties!