Sprekers


Viola van Guldener

Viola van Guldener

Viola van Guldener is programmacoordinator veilig werken bij het RIVM. Zij adviseerde bedrijven in de hoogrisico industrie over veiligheid, begeleidde bedrijven en sectoren bij veiligheidscultuurtrajecten toen veiligheidscultuur nog gespeld moest worden en startte innovatietrajecten bij bouwbedrijven. Publicaties zijn onder meer 'de 10 tips veiligheidscultuur' en de 'handreiking veiligheidscultuur bij de brandweer'. Recent nam zij vanuit RIVM het initiatief tot een interventie- database met empirische kennis over de werking van (gedrags)interventies in relatie tot veiligheid samen met TNO, RU Leiden en de NVVK.

 
Kees Keizer

Kees Keizer

Dr. Kees Keizer is verbonden aan de faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen en werkt daarnaast zelfstandig consultant op het gebied van gedragsinterventies. Hij doet wetenschappelijk onderzoek naar consumentengedrag en overreding, en de naleving van regels en normen. Zijn onderzoek vindt plaats op diverse terreinen, zoals veiligheid, openbare orde, gezondheid en milieu, en in samenwerking met diverse organisaties.

 
Jules Heijneman

Jules Heijneman

Jules Heijneman is organisatiepsycholoog . Zijn doel is een cultuur realiseren waarin permanente verbetering vanzelfsprekend is. Hij werkte als adviseur en trainer, eerst bij Berenschot, toen bij Stork. Daar begeleidde hij organisaties en ontwikkelde menselijk potentieel. Zijn concept heet hein. Om hein te lanceren, werd hij ondernemer. Bedrijven die succesvol met dit concept werk(t)en zijn onder andere Siemens, BAM-divisies en de marktleider in gassen, Linde. Inmiddels nemen klanten hein ook mee naar het buitenland.

 
Tjabe Smid

Tjabe Smid

Tjabe Smid is emeritus hoogleraar Arbeidsomstandigheden bij VU medisch centrum en het Amsterdam Public Health research institute. Hij doet daar met anderen onderzoek naar risicoperceptie en –communicatie. Als lid van de Gezondheidsraad was en is hij betrokken bij advisering over arbo-gerelateerde onderwerpen, zoals chemische stoffen, fysieke belasting, arbeidsveiligheid, nachtwerk en vaccinaties voor werknemers. Hij werkte daarnaast lange tijd bij KLM in verschillende HSE functies, tot vorig jaar als Corporate manager Arbeidsveiligheid.

 
Allard Droste

Allard Droste

Allard Droste is ondernemer en bestsellerauteur. Allards boek 'Semco in de Polder' is genomineerd als Managementboek van het Jaar 2017. Na 10 jaar te hebben gewerkt voor Stork, werd hij in 2007 eigenaar van metaalbewerkingsbedrijf Aldowa te Rotterdam. Gestart met een lean management praktijk werkt Allard nu met een sterke hands-on mentaliteit om processen te vereenvoudigen.

 
Arnoud Hemkes

Arnoud Hemkes

Arnoud Hemkes is EHS Manager West Europe Region van PepsiCo. Hij werkte onder andere als productieleider en SHE-officer. Bij Nesté Purina PetCare was hij verantwoordelijk voor het Nestlé Continuous Improvement programma. Bij Koninklijke Vezet voor voor logistiek en Health & Safety en in de Lays/Smiths chips fabriek voor de implementatie van het PepsiCo H&S Safety programma.

 
Marcel Balm

Marcel Balm

Marcel Balm is opleidingsadviseur, veranderkundige, trainer en coach. Eerder was hij mede-eigenaar van VHP human performance. Marcel werkte met PepsiCo, Heineken Zoeterwoude, Bolletje en VBZ (Vereniging Bakkerij- en Zoetwarenindustrie), T-Mobile, de gemeente Leiden en Vestia. Op 1 oktober 2017 start Marcel samen met Fieke Horsten een eigen adviesbureau op het gebied van gezond en veilig werken.

 
Oeds van der Wal

Oeds van der Wal

Oeds van der Wal is als adviseur werkzaam bij Kenniscentrum Aboma bv. Hij werkt al jaren als Hoger Veiligheidskundige in onder andere brandweerzorg, ziekenzorg, industrie en bouw. Oeds heeft ervaring met klanten en collega’s die schokkende ervaringen hebben meegemaakt. Hij adviseert altijd situationeel, zowel qua inhoud als gedrag en nazorg.

 
Hidde de Jong

Hidde de Jong

Hidde de Jong is docent Integrale Veiligheidskunde bij Avans Hogeschool. Hij geeft onder andere les over risicomanagement en trends en ontwikkelingen. Daarnaast doet hij onderzoek naar de effectiviteit van risicoreductie.

 
Stephen van Bree

Stephen van Bree

Stephen van Bree is hoofd Quality, Environment, Health & Safety bij Siemens Nederland en adviseert CEO Ab van der Touw. Stephen was nauw betrokken bij het toepassen van hein bij Siemens.

 
Frank van Luijk

Frank van Luijk

Frank van Luijk houdt zich binnen het risico- en veiligheidsmanagement bezig met de vraag waarom werknemers vervallen tot onveilig gedrag en wat de rol van het management hierbij is. Frank werkt sinds 1983 bij LTP en hij is een van de twee directieleden van TestNed.

 
Muriël Serrurier Schepper

Muriël Serrurier Schepper

Muriël is van origine arbeids- en organisatiepsycholoog, maar al vele jaren werkzaam IT en data science. In 2016 zette zij de Artificial Intelligence Cell op binnen Rabobank en voerde zij diverse projecten uit waaronder de implementatie van chatbots en een humanoïde robot. In de zomer van 2017 heeft zij haar eigen consulting en projectmanagement bureau opgericht en adviseert zij organisaties over het starten en toepassen van artificial intelligence (www.appliedai.nl).

 
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.