Sprekers


Viola van Guldener

Viola van Guldener

Viola van Guldener zal als dagvoorzitter optreden

 
Maarten Ducrot

Maarten Ducrot

Maarten Ducrot is een voormalig Nederlands profwielrenner en wielercommentator bij de NOS. Hij is organisatieadviseur en begeleidt leidinggevenden inmiddels 18 jaar bij het leiden van transities in hun organisatie. Hij studeerde Sociale Psychologie & Psychologie van de Organisatie, Nevenrichting Bedrijfseconomie in Utrecht.

 
Petronel Bijlsma

Petronel Bijlsma

Petronel Bijlsma kwam in veel bedrijven in onder meer de bouw, scheepvaart en de industrie. Petronel is 20 jaar organisatieadviseur, managementtrainer en executive coach. Zij werkte bij KPMG Consulting, Hay Consulting, De Baak, heeft mede een waardengedreven low-cost luchtvaartmaatschappij opgericht en heeft sinds 2004 haar eigen bureau Firmleaders.

 
Victor Roggeveen

Victor Roggeveen

Victor Roggeveen is een man uit de praktijk. Hij voer acht jaar als scheepswerktuigkundige bij de Koninklijke Marine. Daarna werd hij veiligheidsmanager bij een Amerikaanse oliemaatschappij. In1984 richtte hij het veiligheidsadviesbureau AdviSafe Risk Management op. Vanaf 2000 opereert Victor als onafhankelijk veiligheidskundig adviseur. Hij doet nu promotieonderzoek naar de invloed van leiders op veiligheid (Universiteit Leiden). 

 
Jules Heijneman

Jules Heijneman

Jules Heijneman is organisatiepsycholoog. Zijn doel is een cultuur realiseren waarin permanente verbetering vanzelfsprekend is. Hij werkte als adviseur en trainer, eerst bij Berenschot, toen bij Stork. Zijn concept heet hein. Om hein te lanceren, werd hij ondernemer. Bedrijven die dit concept inmiddels met succes toepassen zijn onder andere Siemens, BAM-divisies en Linde. Inmiddels nemen klanten hein ook mee naar het buitenland.  

 
Birgitte Blatte

Birgitte Blatte

Birgitte studeerde af in de arbeidsepidemiologie binnen de studie Biomedische gezondheidswetenschappen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en promoveerde aan dezelfde universiteit op een epidemiologisch onderzoek op het terrein van reproductietoxicologie. Na haar promotie was zij werkzaam bij TNO als onderzoeker en programmamanager op het gebied van arbeid en gezondheid. Sinds 2014 houdt zij zich bij VeiligheidNL bezig met preventie van (arbeids)ongevallen en stimuleren van veilig gedrag in organisaties. Birgitte Blatter is co-auteur van het boek Gedrag en Veiligheid van o.a. Frank Guldenmund en Job Groeneweg.

 
Marije Oosterheert

Marije Oosterheert

Marije is bij VeiligheidNL verantwoordelijk voor programma’s en trainingen voor bedrijven die te maken hebben met risicovolle omstandigheden en gedrag beïnvloeden. Met een brede kennis van de uitdagingen binnen de branches Bouw, Productie, Afvalbewerking en Chemie heeft ze succesvolle trajecten afgerond bij o.a. Heineken, BASF, Naturalis en Dura Vermeer.

 
Harmen Willemse

Harmen Willemse

Harmen Willemse is projectleider Veiligheidsladder bij NEN.

 
Daan Thijssen

Daan Thijssen

Daan Thijssen is Manager Veiligheid  bij VolkerWessels. 

 
Guus Koomen

Guus Koomen

Guus Koomen, senior HSE-adviseur en veiligheidscultuur adviseur, is in dit vak meer dan 20 jaar actief. Vanuit de Safety Improvement Company is hij werkzaam als senior adviseur en trainer. Hij heeft samen met gedragsdeskundigen en organisatieadviseurs van Safety Improvement Company uiteenlopende projecten uitgevoerd in het kader van veiligheidsverbetering waarbij gedragsbeïnvloeding een grote rol speelt.

 
Jurjen de Jong

Jurjen de Jong

Jurjen de Jong begon zijn loopbaan bij de VARA en het AD. Als partner van Hein (concept voor gedragsverbetering) is hij actief binnen BAM en Siemens. Zijn bureau Real Stories Real Impact vergroot overtuigingskracht door stakeholders te betrekken bij communicatie. Vanuit die visie werkte hij voor onder meer Linde Gas, Croon Elektrotechniek en public private partnerships rond het ministerie van EZ.  

 
Karen de Jager

Karen de Jager

Karen de Jager, strategisch communicatie-adviseur, werkte onder meer voor het Rode Kruis, FNV en Taskforce Biodiversiteit van de Rijksoverheid. Op de Hogeschool Rotterdam was ze 10 jaar docent, begeleider en examinator in commercieel management. Ze is afgestudeerd in journalistiek en geschiedenis (Erasmus Universiteit) en gecertificeerd scrum master.

 

Speciale korting

Ben u abonnee van Arbo>>, oud-deelnemer of lid van de NVVK, NVVA of BA&O?
Dan ontvangt u € 100,- korting op uw deelname.

Dit levert deze dag u op:

  • Inspiratie: leer van best practices van andere organisaties.
  • Kennis: krijg concrete tips en tricks hoe u succesvol gedrag kunt beïnvloeden.
  • Netwerken: wissel ervaringen uit met experts en collega's uit andere organisaties. Leer van én met elkaar.
  • Tools: krijg inzicht in effectieve methodes.
  • Resultaat: weet welke praktische aanpak u morgen direct kunt toepassen in uw organisatie.

PE-punten (in aanvraag)

  1 punt voor AH VK
en A&O

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.