Praktijksessies


Praktijksessie
15:15 - 16:15

2.1 Het Ketenspel - ervaar veilig gedrag in de keten


Door middel van een live game gaat u een (bouw)opdracht uitvoeren vanuit een specifieke rol die  krijgt toegedeeld (opdrachtgever, nemer, onderaannemer, leidinggevende, veiligheidskundige, medewerker).  

U krijgt hiervoor een opdracht en een rolbeschrijving. Deelnemers spelen het spel en ervaren wat er goed en minder goed gaat in hun opdracht en vanuit de rol die ze spelen.  

Na de game reflecteren we gezamenlijk hoe de opdracht verliep met  reflectie en krijgt u feedback op hoe het beter had kunnen gaan en hoe u ervoor zorgt dat de neuzen dezelfde kant op krijgt en zorgt voor een veilige werkomgeving.  

Charlotte Bruijnen - consultant en trainer bij VeiligheidNL

Praktijksessie
15:15 - 16:15

2.2 Casus: De Veiligheidsladder bij VolkerWessels

Met de Veiligheidsladder kunt u het veiligheidsbewustzijn en bewust veilig handelen in uw organisatie meten en continu verbeteren. Hoe hoger het veiligheidsbewustzijn is in een organisatie, hoe hoger de score op de veiligheidsladder. Bij VolkerWessels werken ze er al mee. Hoe werkt dat daar in de praktijk?  

Harmen Willemse en Daan Thijssen laten zien hoe u met de Veiligheidsladder is opgezet om veilig gedrag inzichtelijk te maken en te beïnvloeden en hoe dat bij VolkerWessels is toegepast. Wat werkt goed, wat heeft niet gewerkt en wat zijn de huidige dilemma’s? En wat is de relatie met bijvoorbeeld VCA? Vanuit praktijkvoorbeelden ziet u hoe u met de Veiligheidsladder grip kunt krijgen op gedrag.  

Harmen Willemse - projectleider Veiligheidsladder bij NEN
Daan Thijssen - Manager Veiligheid  bij VolkerWessels

Vroegboekkorting tot 15 april

Interesse? Meld u dan vóór 15 april aan.
U ontvangt dan automatisch € 50,- vroegboekkorting.

Speciale korting

Ben u abonnee van Arbo>>, oud-deelnemer of lid van de NVVK, NVVA of BA&O?
Dan ontvangt u € 100,- korting op uw deelname.

PE-punten

  1 punt voor AH VK
en A&O

Voor wie?

  • Managers met veiligheid in hun takenpakket
  • Veiligheidskundigen
  • HSEmanagers
  • Riskmanagers
  • Preventiemedewerkers
  • Medewerkers veiligheidsregio's en risicomanagement
  • Inkopers met affiniteit veiligheid
  • Managers met affiniteit veiligheid
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.